“Кордони наші ворогами скорочені, і земля наша перечить ворогу”

Сергій Піддубний

Мініатюри про Велесову Книгу


Шукаю доступні форми донести людям, а надто зашореним вченим, правдивість української історичної, літературної та духовної пам’ятки Велесова Книга, яку досі багато хто вважає підробкою. І вирішив зробити цикл мініатюр про Книгу.


Оскільки така задумка народилася перед 30-річчям Незалежності України, першу мініатюру присвячено темі незалежності.


Віки рабства даються взнаки, багатьом з українців важко звикнути до незалежності, до усвідомлення того, що вони представники великого свободолюбивого і самодостатнього народу.


Сказав президент Росії, хто завгодно, аби тільки не такий-то претендент став Президентом України і українці в своїй більшості голосують за угодну Москві кандидатуру. Сказали російські вчені, що Велесова Книга підробка і їх колеги з України підхопили цю брехню...


Чимало українців продовжує заглядати в рота росіянам і танцювати під дудку ворога. Вони не хочуть чути своїх пророків, своїх достойників. Не хочуть вірити, що ми не вчорашні, що у нас велика історія, що наші отці стояли біля витоків цивілізації.



Ворогу те і треба, щоб українці не знали, якого вони роду, яку науку, які заповіти залишили їм пращури. А ця наука, ці заповіти особливої ваги. Їх актуальність архіважлива і на сьогодні:


Кордони наші ворогами скорочені,

і земля наша перечить ворогу –

то є обов’язок наш відновити межі наші,

іншої жертви не хочемо.


Хіба можуть подобатися нашим ворогам такі заяви? Хіба можуть вони визнати Книгу, яка говорить про те, що наші предки споконвіку вірні ідеї незалежності, що вони мали велику державу і “ворогам відповідали як належить”?


Великі сніги, холоди, голод

мучили наших людей, але стояли твердо.

Лишаючись безо всього, вони немало натерпілися,

бо незалежність хотіли мати і творили її.

...

Утримуйте воїв своїх, хай зберігають вони силу Русі.

...

Таку мали вказівку на часи наші,

аби не діяли хибно й Отцям почесті складали:

не персти бездіяльні товкли об дерево,

а щоб руки наші утрудились об рала свої

і мечами добували незалежність нашу.

І Мати свята нам веліла йти на кордони наші

та стерегти їх од ворогів.


Хіба може бути до вподоби новітнім хрестоносцям-смертоносцям, що хрестом освячують війну в Україні та інших країнах, слова, які надихають на спротив і на перемогу над московською православною нечистю, а також відкривають правду, кому поклонялися наші Праотці?    


Станьте, як леви, один за одного,

і тримайтеся князів своїх.

І Перун буде коло вас, і перемогу дасть вам.

Слава Богам нашим до кінця віку землі цієї

і до благ усяких Руси, отцівської землі нашої!

І так буде, бо ті слова од Богів маємо.


Велесова Книга – це наші Веди, багатовікова мудрість одного з найдревніших народів світу. Вона не може бути любою також тим, хто розглядає нашу землю лише як товар. Хто закликає перестати стріляти, захищаючи найбільшу цінність, яку отримали від Богів наші предки, не шкодуючи себе боронили її, і передали нам у спадок:


Отож наші міста колом ставити маємо,

як і Отці наші ставили,

котрі піклувалися про землю на кожному кроці

і до багатства підносили;

і любили її, і там умирати мали,

ніколи не відступаючи.

...

Годиться битися за життя нам мечами,

які дають силу і владу на землю нашу.


...Ті, хто йде на поводу ворога, є реальною загрозою існування України. Вони не стануть стіною йому на перешкоді. Тому моє вітання з 30-річчям незалежності справжнім українцям! Освіченим, патріотичним, незламним і послідовним. Дякую, що шануєте працю вчителя і волхва Ілара Хоругина “Велесова Книга”. Це наша зброя, це наш посібник, як творити своє життя і будувати свою державу. Ця книга, немов птиця фенікс, постала після майже 1100 років забуття, щоб постала Україна. Сильна, міцна і заможна. І Вона буде! Слава вам, слава Україні!


(Підготовлено за виданням "Велесова Книга - веди України-Русі")


На знімку: Макет пам'ятника Ілару Хоругину, який на колінах благає українців прийняти його Велесову Книгу