Хворобливі вигадки депутатки п’яти скликань Н. Чушкіної

Людині, навіть якщо вона й «депутатка райради п’яти скликань», важко зрозуміти принцип функціонування закладу із колективом понад 260 осіб і цілодобовим  циклом роботи, якою є центральна районна лікарня. Особливо коли ця пані все життя просиділа в маленькому колективі – редакції газети – і підтримувала своє сумнівне реноме паплюженням авторитетних людей і керівників району, виконуючи відповідне замовлення одіозних осіб.



У статті на сайті Zlatopil «Крах районної медицини, або шукайте бабцю-повитуху» і в своєму брехунці, приватній газеті, що називається «Вісник Голованіщини», Н. Чушкіна перекидає на когось чужі провини в тому, що сталося нині в Голованівській ЦРЛ внаслідок медичної реформи. З наближенням місцевих виборів «депутатка п’яти скликань», як вона себе називає, знову сідлає свою загиджену стару, беззмінну шкапу під назвою «брехня, наклеп і бруд», щоб разом із чоловіком, колишнім головою райради ще раз в’їхати до райради переможцями виборів. А на чому ще може подружжя Чушкіних пролізти до влади? Інших талантів, окрім чесати язиком та писати брехні, у них нема.


Про свою роботу на посаді керівника райлікарні за 2,5 роки я можу прозвітувати.

За цей час проведені капітальні ремонти відділень: дитячого, приймального, поліклінічного, дитячої консультації, операційного блоку. Придбано необхідне для роботи обладнання – причому кожному лікарю було надано можливість обирати його самому. Повністю оновлено і устатковане лабораторне відділення. Проведена автономізація закладу, отримані ліцензії на провадження діяльності з медичної практики та на провадження діяльності з обігу наркотичних засобів, здійснено комп’ютеризацію та інформатизацію робочих місць лікарів, проведено Інтернет та підключений кожний ПК до інформаційної системи МІС Медстар. Хворі на цукровий діабет з Побузького отримали можливість отримувати ліки на місці, а не їхати в Голованівськ, як це було раніше… Лікарня функціонувала на належному рівні і не пасла задніх, за рейтинговими показниками вона перемістилась з кінця в першу десятку.


За мого керівництва в лікарню прийшло чотири молодих фахівців, у цьому році прийде ще один. З 2019 р. проходять інтернатуру ще чотири лікаря (три за кошти районного бюджету).


Всі молоді спеціалісти забезпечені комфортним житлом. І ця турбота про них, про ремонти і нове обладнання, про поліпшення медичного обслуговування населення нинішньої влади району – такої ненависної сімейству Чушкіних.   


Натомість за кілька попередніх років, що передували моєму приходу на посаду головного лікаря, з лікарні зникло вісім інтернів, які навчалися за кошти районного бюджету. Після 2014 р. до адміністрації лікарні зверталося кілька фахівців зі сходу України з питання працевлаштування – були серед них терапевт, кардіолог, педіатр, анестезіолог… Всім їм відповідали: «зачєм вам ето болото?». І це при тому, що за останні 7-8 років відсоток лікарів пенсійного віку по ЦРЛ складає більше 40%. Оце була б та база, яка зараз дозволила б контрактувати більше пакетів з НСЗУ, в т. ч. і пологове відділення. Було б з кого підготувати і неонатолога, і анестезіолога, і не тільки. Всі сусідні райони не відмовили таким кадрам, в т. ч. і Добровеличківка, про яку згадується у пасквілі.


А чи знає «депутатка п’яти скликань», як бувша головна сестра, яку вони так захищають сімейством, рекомендувала фахівцю, який зараз працює в лікарні, роботу в іншому районі з телефоном керівника, наполягаючи їхати з Голованівська?.. Все робилося, щоб позбавити лікарню майбутнього. Де тоді була депутатка п’яти скликань і її чоловік голова райради (одинадцять років)? Чому не били тривогу і хто за це урвав куш та отримав долю?..


Не Піддубна, не Голімбієвський придумали медичну реформу, вимоги НСЗУ і відповідно оптимізацію закладу. Згідно Програми медичних гарантій на 2020 р. медична допомога при пологах це: а/ умови надання послуг; б/ специфікація; в/ вимоги до організації надання послуг; г/ вимоги до спеціалізації та кількості фахівців, де чітко вказано мають бути: лікар акушер-гінеколог 3 особи, які працюють за основним місцем роботи, лікар анестезіолог щонайменше 3 особи, лікар педіатр-неонатолог щонайменше одна особа. Отут відгукнулася ота кадрова політика попереднього керівництва району і лікарні відносно сьогоднішньої ситуації реформування медицини в районі.


«Депутатка п’яти скликань" пише: “От я й хотіла запитати на сесії у пані Піддубної: які такі досягнення були у роботі теслі чи сестри-господарки, що їх преміювали в таких «солідних» розмірах?“». Відповідаю. Лікарня це заклад, який працює цілодобово. І коли редактор приватного брехунця спить чи сидить у теплому кабінеті й збирає плітки, щоб вилити чергову порцію бруду на тих, хто тягне воза, викидає із себе чорну жовч та отруту, є служби і люди, які забезпечують заклад теплом, водою, світлом, створюють належні умови і для перебування пацієнтів, і для роботи медичних працівників. Коли в січні трапився прорив теплотраси, ці люди дві доби не вилазили з багна в холоді, рятуючи у свої вихідні систему. Коли знесло дах, який було перекрито під керівництва Чушкіна О. І. на гнилі крокви та балки, і на горищі було залишено все сміття після того горе-перекриття, працівники господарчої частини (тесля, електрик, прибиральник території) два дні вигрібали його, потім прибирали уламки даху, повалені дерева... Вони виконують багато необхідної роботи. І я, як керівник, належно оцінюю їх внесок, преміювавши відповідно. А домисли з прикладом "про викритий СБУ факт, коли в одному з міст Кіровоградської області, де з премійованих медпрацівників збирали кошти для передачі хабаря чиновнику вищого рангу", це плід хворої уяви людини, яка судить всіх по собі.


За роки мого керівництва районною лікарнею всі працівники в міру економії фонду заробітної плати почергово отримували преміальні, в т. ч. і побужани. І серед них були не тільки лікарі та медсестри, а й санітарки, водії, працівники господарської частини, яких раніше обходили увагою.


А на звинувачення про нібито придбання товарів та обладнання за завищеними цінами скажемо не тільки те, що всі закупки лікарня здійснює згідно визначених законодавством норм і процедур, а й нагадаємо, як магазин Чушкіних продавав лікарні канцтовари за значно завищеними цінами, через що, прийшовши на посаду восени 2017 р., я змушена була шукати дешевшого поставщика. За цей період Чушкіни втратили сотні тисяч навару і саме через те кусають мене, а заодно й тих, хто призначав мене на посаду і підтримував у наведенні належного порядку в лікарні: то зарплата головного лікаря зависока, то вона шахрайку неправильно звільнила з роботи... а тепер нібито я винувата в тому, що пологове відділення незаконтрактоване…


І як тут на закінчення не згадати про закрите пологове відділення в Побузькому. У грудні 2013 р. розпорядженням голови райради О. І. Чушкіна було закрито Побузьку селищну лікарню і перетворено у філію Голованівської ЦРЛ. При цьому лікарня втратила ряд відділень, в т. ч. і пологове. «Славнозвісне» сімейство тоді голосувало за це рішення і своїм вибором знищило повноцінну лікарню, залишивши лише філію. Чому тоді депутатка п’яти скликань не клопоталася за пологове, не переживала, де народжуватимуть побужанки і куди діватися людям, посади яких підлягали скороченню?


… Пустодзвонство у минулі роки допомагало ставати Чушкіним депутатами. Цього разу, сподіваюся, люди оцінять їхні «заслуги», як і «заслуги» ВО «Батькіщини», якою вони прикриваються у райраді.

   

Валентина Піддубна